О НАМА  l  ОРГАНИЗАЦИЈА  l  ПРОЈЕКТИ  l  КУЛТУРНА И ЈАВНА ДЕЛАТНОСТ  l  РОДИТЕЉИ И УЧЕНИЦИ  l  АКТУЕЛНОСТИ  l  КОНТАКТ

 
 

 

 

О НАМА

Бела, лучна зграда, саграђена 1992. године, дело је архитекте Зорана Јовановића и градитеља компаније "Станком холдинг". Светлост продире у сваки кутак школе, а травњаци са ружама, зеленило и спортски терени окружују школу.

 

 

 

Идеја о имену школе потекла је од директора, госпође Гордане Милојевић, професора српског језика и књижевности. "Позицију да стварам школу прихватила сам са идејом да то буде европска, отворена школа, школа за живот, школа по мери детета. Сматрала сам да Београд треба да има једну школу која ће носити име елитног српског писца, песника са најлепшим звуком речи, песника даљина, брисања граница, универзалности. Основна школа "Милош Црњански" место је на које дете одлази са радошћу - да учи, али и да у њој живи."

 

Оно што нашу школу чини препознатљивом јесу људи који амбициозно постављају циљеве који се односе на унапређивање свих облика и метода рада са децом као и перманентно увођење иновација, тако да ученик може да изрази своју индивидуалност и свој стваралачки потенцијал.

 

Строги критеријуми за избор кадра били су услов да се створи тим професионалаца који ће остваривати суштински контакт са децом. Најважнији предуслови педагошког приступа у школи по мери детета јесу стручност и дидактичко-методичка припремљеност наставника, пријемчивост за тимски рад и способност да се препознају и развију способности сваког ученика.

 

Формирали смо високо професионалне тимове који креирају пројекте водећи се једним геслом "ШКОЛА ПО МЕРИ ДЕТЕТА".

 

 
 
 

О НАМА  l  ОРГАНИЗАЦИЈА  l  ПРОЈЕКТИ  l  КУЛТУРНА И ЈАВНА ДЕЛАТНОСТ  l  РОДИТЕЉИ И УЧЕНИЦИ  l  АКТУЕЛНОСТИ  l  КОНТАКТ

ОШ "Милош Црњански", Ђорђа Огњaновића 2. 11030 Београд, тел. 011 2396745  факс. 011 2396746

ВРХ