О НАМА  l  ОРГАНИЗАЦИЈА  l  ПРОЈЕКТИ  l  КУЛТУРНА И ЈАВНА ДЕЛАТНОСТ  l  РОДИТЕЉИ И УЧЕНИЦИ  l  АКТУЕЛНОСТИ  l  КОНТАКТ

 
 

 

 

КУЛТУРНА И ЈАВНА ДЕЛАТНОСТ

 

ПРЕУЗМИ:

 

Летопис 2017/2018.

Школски часопис 2017/2018.

 


 

ПРИЈЕМ ПРВАКА


Свака школска година је нови почетак, увек ново надахнуће, игра, музика, покрет, говор. Овогодишњом позоришном игром увели смо још једну генерацију првака у свет режије, сценографије, шароликих костима и сценског говора. После представе, ученици су са учитељицама  Драгицом Миловановић 1/1, Драганом Тошић 1/2 и Светланом Живковић 1/3 присуствовали првом школском часу - радионици упознавања, а родитељи заједничком родитељском састанку. Добродошли прваци!

 

 

 

 ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК
 

У школској 2016/2017. години у Основној школи "Милош Црњански" наставио је са радом продужени боравак за ученике I и II разреда. Радно време у преподневној смени је од 800 до 1400 часова, а у поподневној од 1130 до 1730. Формиране су четири групе продуженог боравка, две у првом разреду и две у другом разреду. Осим обезбеђеног ручка за ученике, израде домаћих задатак и помоћи у учењу у продуженом боравку ће се спроводити и програми креативног и рекреативног садржаја.
 

 


 

ДАНИ ЦРЊАНСКОГ 2016. 

 

Увек у потрази за трајним вредностима и актуелним садржајима, ове године тема Дана школе била је "Путевима Црњанског - Италија".

 

 

Дани Црњанског започели су у петак, 21.10.2016. године огледним часом и ликовном радионицом ученика првог разреда под називом "На крилима змаја".

 

 

У оквиру спортских активности у овогодишњем КУП-у "Милош Црњански" издвојиле су се финалне утакмице ученика петог и шестог разреда у фудбалу и игри "Између четири ватре" и утакмице ученика седмог и осмог разреда у кошарци и одбојци, које је пратио и судио наставник физичког васпитања Драган Мочевић.

 

 

 

На Свечаној академији 26.10.2016. године представљен је и промовисан нов број школског часописа "Плави круг" у новом, модернијем руху. Текстове за Свечану академију заједно са ученицима је припремила наставница српског језика Ана Ђурић Мајсторовић, великим и малим хором и солистима је руководила наставница музичке културе Даниела Ивановић. Сценографију за овај догађај урадила је учитељица Драгица Миловановић, Татјана Лалић-Радишић и Сања Ђокић.

Дане Црњанског обојила је и изложба ликовних радова ученика старијих разреда чланова ликовне секције на тему "Анђели", коју су ученици припремили уз помоћ и сугестије наставнице ликовне културе Сање Ђокић. Ликовну изложбу ученика млађих разреда припремили су ученици IV разреда заједно са својим учитељицама Владаном Цветановић, Татјаном Лалић-Радишић и Драганом Милић по мотивима Италије и дела Милоша Црњанског "Љубав у Тоскани".

 

 

     
 

 


 

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА


Наши ученици од петог до осмог разреда правили су новогодишње честитке које су се продавале у холу школе за време Новогодишње приредбе и родитељских састанака. Сакупљено је 9000 динара које су ове године биле намењене Универзитетској дечјој клиници "Тиршова". Ову успешну акцију је организовала, подржала и испратила наставница ликовне културе Сања Ђокић.

 

 

 

О НАМА  l  ОРГАНИЗАЦИЈА  l  ПРОЈЕКТИ  l  КУЛТУРНА И ЈАВНА ДЕЛАТНОСТ  l  РОДИТЕЉИ И УЧЕНИЦИ  l  АКТУЕЛНОСТИ  l  КОНТАКТ

ОШ "Милош Црњански", Ђорђа Огњaновића 2. 11030 Београд, тел. 011 2396745  факс. 011 2396746

ВРХ